Bescherm uw woning tijdens vakantie tegen inbraak: 5 tips

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Veel dieven zien tijdens de zomervakantie jammer genoeg hun kans schoon om toe te slaan. Wat is er verleidelijker voor een dief dan een leeg huis? Om uw huis optimaal te beveiligen tegen ongewenste bezoekers, stelden wij een lijstje van 5 handige tips tegen inbraak op.

1. Kijk je woning (en terrain/tuin) goed en kritisch na:

  • Zijn alle ramen en deuren beschermd en gesloten?
  • Liggen alle sleutels op een veilige plaats?
  • Liggen dure spullen (zoals gsm, laptop, televisie) nog in zicht?
    • Sluit gordijnen / rolluiken!

2. Geef je woning een bewoonde indruk

Zorg ervoor dat je gras niet ellenlang is én dat je brievenbus niet uitpuilt van de post. Daarnaast is het ook een mogelijk idee om een tijdschakelaar te installeren op je lampen. Zo zullen ze de indruk hebben dat er nu en dan iemand thuis is. Ook kan je buren of familie vragen om je gordijnen nu en dan open en dicht te doen.

3. Schakel de hulp in van een buur of familie

Zoals hierboven reeds gezegd, is het erg handig om de hulp van familie of vrienden in te schakelen als extra beveiliging. Zij kunnen geregeld eens het huis binnengaan om te zien of alles in orde is. En om het huis een bewoonde indruk te geven. Je kunt ook de plaatselijke politie laten weten dat je weggaat, dan komen ze je huis controleren tijdens hun dagelijkse patrouilles.

4. Kondig je vakantie niet aan op sociale media

Tijden veranderen en dus ook de hulpmiddelen die dieven gebruiken om in te breken. Het is bedachtzaam om discreet te zijn over uw vakantieplannen op sociale media. Kondig bijvoorbeeld niet openlijk aan dat u op vakantie gaat. Of als u vakantiefoto’s post, denk er dan misschien over na om uw account niet voor iedereen open te stellen. Better safe than sorry.

5. Denk aan extra bescherming in je brandverzekering

Als extra optie bij de brandverzekering is het mogelijk om je inboedel tegen diefstal te verzekeren. Wij betalen dan voor de schade en/of gestolen goederen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons om op!

U kunt ook de prijs van uw brandverzekering (met diefstal inclusief) berekenen via deze calculator