Uw RIZIV-premie 2019 en de nieuwe RIZIV-premies 2020

Deel
FacebookLinkedInInstagram
Voor het RIZIV Sociaal Statuut 2019 heeft het RIZIV de betaling van de premie aan de meeste kinesitherapeuten in orde gebracht.

De leden van Curalia voor wie de betaling werd gedaan, werden hiervan inmiddels per email van op de hoogte gebracht. 
Daarnaast zijn ook de RIZIV-premies voor de prestaties uit 2020 gekend. Het bedrag van de RIZIV-tussenkomst hangt af van het aantal prestaties dat u geleverd hebt.

Om rekening te houden met de impact van Covid op de activiteit van kinesitherapeuten, worden de vereiste activiteitsdrempels voor 2020 met 25% verlaagd.
U dient dus minimaal 1.125 prestaties of prestaties die 27.000 M-waarden vertegenwoordigen geleverd te hebben om recht te hebben op de minimum bijdrage (€ 1.518,64). Indien u 1.725 prestaties (of 41.400 M-waarden) bereikt, heeft u recht op een bedrag van € 2006,77. Bij 2.250 prestaties (of 54.000 M-waarden), heeft u tenslotte recht op een bedrag van ruim € 2684,74

Sinds  vorig jaar is het verkrijgen van het RIZIV sociaal statuut gedigitaliseerd. Uitgangspunt is dat het RIZIV gegevens over de situatie en activiteiten van kinesitherapeuten uit verschillende bronnen haalt (Kruispuntbank, pensioenregister, gegevens RIZIV-profiel,...). Op basis daarvan bepaalt zij vervolgens het bedrag waarop elke kinesitherapeuten recht heeft. Tijdens de procedure moet nog worden nagegaan of de gegevens die door het RIZIV worden verzameld, volledig en juist zijn. 
Reden te meer om – indien u dit nog niet gedaan heeft – een mandaat te geven aan Curalia. Zo hebben we de mogelijkheid om uw dossier te raadplegen en u te informeren over ontwikkelingen en aandachtspunten. We kunnen ook bepaalde zaken voor u in orde maken om uw dossier vooruit te helpen en uw rechten te verdedigen.

Om deze premie te verkrijgen dient u over een RIZIV-contract (sociale pensioenovereenkomst) te beschikken.

Kinesitherapeuten die in een medisch huis werken, moeten nog steeds een activiteitenverklaring voorleggen die ondertekend werd door het hoofd van het medisch huis, aangezien het RIZIV het niveau van hun prestaties niet via profielgegevens kan opvragen.