Bereken hoeveel u kunt verdienen door op uw aanvullend pensioen contract te storten!

pensioensparen
2020 heeft ons geleerd het belang in te zien van de “vangnetten” die de sociale zekerheid in geval van arbeidsongeschiktheid biedt.

Maar voor uw toekomst is er ook een vangnet dat u voor uzelf kunt creëren om uw wettelijk pensioen te verhogen. Het voordeel van dit vangnet is tweezijdig:

- U beperkt het verlies aan besteedbaar inkomen als u op pensioen gaat
- U kunt nu maximaal profiteren van de belastingvoordelen die in de wetgeving voorzien zijn

Het vangnet waar we het hier over hebben, is een storting op een aanvullend pensioencontract. Dit is en blijft fiscaal de interessantste oplossing: vanaf €23.790 inkomen recupereert u 45% aan belastingen (waaraan de gemeentebelastingen zijn toegevoegd) die u zou moeten betalen als u geen storting doet. Dit kan zelfs oplopen tot 50% (altijd verhoogd met gemeentebelastingen). De resulterende belastingvermindering is dus ERG hoog.

Wie kan van dergelijk fiscaal voordeel genieten?
- Alle apothekers met een RIZIV-nummer
- Alle artsen, tandartsen, kinesitherapeuten en logopedisten die de RIZIV-overeenkomst of de overeenkomst met mutualiteiten niet hebben geweigerd
- Alle zelfstandige zorgverleners

U behoort tot één van deze drie groepen? Dan kunt u perfect storten en bijgevolg genieten van een belastingvermindering. Om hier dit jaar nog van te kunnen profiteren, moet uw betaling voor 31 december geregistreerd zijn.

Bereken wat u kunt verdienen met uw spaargeld en trakteer uzelf op een mooi Eindejaar, wat er ook gebeurt!

U kunt zelf berekenen hoeveel u persoonlijk op uw aanvullend pensioencontract kunt storten en fiscaal aftrekken. En u kunt ook het bedrag in euro’s berekenen dat u dankzij deze storting terugwint. U zult zien dat dit voordeel veel hoger is dan dat van traditioneel pensioensparen. Doe de test!

Onthoud: om van deze belastingvermindering voor 2020 te genieten, moet u uw overschrijving ten laatste op 25 december verrichten op de rekening van Curalia BE47 3100 2364 8080.
U heeft nog geen aanvullend pensioencontract bij Curalia? Neem dan snel contact met ons op via info@curalia.be of telefonisch op 02 / 735.80.55. Wij staan voor u klaar en beantwoorden al uw vragen per e-mail of telefoon.