Home Verpleegkundige Aanvullend Pensioen
VAPZ: bereken uw fiscaal voordeel
 
 
vinden

Curalia
Tweekerkenstraat 33
1000 Brussel

Tel: 02/735.80.55
Fax: 02/735.13.06

e-mail

 

U wenst:

- dit jaar minder belastingen te betalen?

- uw pensioenkapitaal te verhogen?

SPAAR OP UW CONTRACT AANVULLEND PENSIOEN, het is DE meest voordelige spaarformule ooit! U kunt tot 3666,85 EUR fiscaal in mindering brengen. Hiervoor ontvangt u een fiscaal attest waarmee u dan tot 54% recupereert via een belastingvermindering. Dit is absoluut het maximum. Voor pensioensparen en individuele levensverzekering is het fiscaal voordeel slechts 30%.

Het bedrag dat u spaart geeft u nog een bijkomend ‘sociaal rendement’: uw sociale bijdragen worden berekend op uw inkomen na aftrek van uw storting. U recupereert op die manier tot 22% van het gespaarde bedrag, hetgeen deze formule alleen maar aantrekkelijker maakt.

Ligt het maximaal aftrekbaar bedrag lager dan hetgeen uw wenst te sparen, dan kunt u uw storting in mindering brengen op een contract pensioensparen of individuele levensverzekering. Ook al is het fiscaal rendement lager (30%), toch blijven het interessante aanvullingen.

Waarom kiezen voor Curalia?

- Op het kapitaal dat u spaart, ontvangt u een jaarlijks gegarandeerd rendement van 1,00% netto in 2018, indien u geniet van een CuraNova contract (zie www.curanova.be voor meer informatie).

- Als Onderlinge Verzekeringsvereniging heeft Curalia geen aandeelhouders. Dit laat haar toe een hogere winstdeelname toe te kennen. Het gemiddeld rendement van de Curalia-contracten over de 20 laatste jaar bedraagt 4,91%.

- U geniet van een systeem van vrijwillige en variabele stortingen: u kiest elk jaar het bedrag dat u wenst te sparen en ook de frequentie: in één keer of elke maand. Elke storting brengt onmiddellijk intrest op.

Op welk type contract kunt u sparen?

U heeft de mogelijkheid op een contract met of zonder solidariteit te storten.

Met solidariteit

Kiest u voor een contract aanvullend pensioen met solidariteit, dan is het maximum aftrekbaar bedrag 3666,85 euro (2018) beperkt tot 9,4% van het inkomen waarop uw sociale bijdragen worden berekend. U kunt dit bedrag en het fiscaal voordeel waar u van geniet indien u een storting uitvoert zelf berekenen.

Dank zij deze oplossing geniet u van de grootste fiscale aftrekbaarheid en de hoogste kapitalisatie voor uw pensioen. Bovendien komt het bedrag dat u stort bovenop het bedrag gestort door het RIZIV en verhogen zodoende de solidariteitswaarborgen.

Zonder solidariteit

Gaat uw voorkeur uit naar een contract aanvullend Pensioen zonder solidariteit, dan is het maximum aftrekbaar bedrag 3187,04 euro (2018 beperkt tot 8,17% van het inkomen waarop uw sociale bijdragen worden berekend. (Berekeningsmodule). De totale storting wordt gekapitaliseerd voor uw aanvullend pensioen.

Voor meer informatie, aarzel niet ons te contacteren!

Algemene voorwaarden:

CuraNova contracten

Contracten oude versie

  | Last update: 04/01/2018
 
Aanvullend Pensioen
  RIZIV-statuut
  VAPZ met solidariteit: extra dekkingen
VAPZ: bereken uw fiscaal voordeel
 
Juridische bemerkingen